Kevadine pestopasta

Mõtlesin, et teen endale kiire lõuna ja keerasin kokku toiduained, mis mul parasjagu kapis leidusid. Pastat ei olnud ka nagu ammu söönud.. Ja see tuli nii hea välja, et lihtsalt pean retsepti jagama. Kes rohelist värvi ei pelga, siis soovitan selle  küll järgi proovida :) Ps! Kui sul teraviljadega probleemi ei ole, siis 100-130 g täisterapastat keedetuna on lõunasöögiks just piisav kogus, et veresuhkurt hoida stabiilsena. Ja kui tunned, et sellest  jääb väheseks, siis lisa juurde erinevaid köögi- ja lehtvilju, et portsjonit suurendada. Läätsepastat võiksid sa aga süüa lausa 300 g, kui jaksad muidugi.. aga loomulikult - ära unusta värskeid köögivilju lisada. 

120 g keedetud punase läätse fusilleid (saadaval näiteks Bio4you poodides)
2 spl (u. 30g) Farmi maitsestamata toorjuustu
2-3 spl pestot (retsepti leiad siit  http://www.tervisegeen.ee/spinati-ruccola-pesto/ )
spinati- ja ruccolalehti
2 tk redist
Himalaya soola
seesamiseemneid

Keeda pastat vastavalt juhistele. Mina keetsin 9 minutit, kurnasin ja lisasin näpuotsaga Himalaya soola. Segasin kuumadele makaronidele sisse toorjuustu ja pesto ning tõstsin kaussi. Seejärel lisasin värskuseks veel spinatit ja ruccaola lehti ning redist ja seemneid. Umbes 10 minutit ja imeline kausitäis pastat ongi valmis!

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi