Spinati-ruccola pesto

Vitamiinipommist võileivamääre! Seda pestot proovides unustad küll kõik poest saadavad määrded, sest see on nii maitsev ja niii kasulik! Seda loomulikult siis, kui armastad küüslauku :-)
Kui kevadel läheb pestoks karulauk ja suvel naat, siis talvel leiab vajaliku rohelise ka poelettidelt. Spinat on ju teada tuntud supertoit sisaldades rauda, joodi, kaltsiumit, foolhapet, C vitamiini, B-vitamiine, K-vitamiini jne. Juurde veel ruccola, küüslauk, külmpressi oliiviõli ja india pähklid. Imeline ja imemaitsev!

200 g spinatit
100 g ruccolat
4-5 küüslauguküünt
3 spl külpressi oliiviõli
40 g Valio Atleet Cheddar juustu
15 india pähklit
näpuotsaga Himalaya soola ja musta pipart

Rösti kuival pannil pähklid kergelt, mõlemalt poolt ja jahuta. Lisa juurde spinat, ruccola, oliiviõli ja kaheks-kolmeks tükiks lõigatud küüslauguküüned ning purusta saumikseriga. Kui tundub, et määre jääb liiga kuiv lisa juurde supilusika kaupa oliiviõli. Kui segu on ühtlane riivi sisse juust ja maitsesta soola ning pipraga. Piimavaba määrde puhul peaks juustu asendama ilusti ka pärmihelbed. 

Serveeri näiteks päevalilleseemne kuklitega, retsepti leiab siit http://www.tervisegeen.ee/burger/ Pesto säilib külmkapis ilusti 4-5 päeva, kui seda niikauaks ainult jätkuks :-)

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi