Vürtsikad kikerherne näksid

Kui tuleb isu millegi soolase, vürtsika ja krõbeda järele, mida õhtul näksida.. Eks me ju teame, et suurem osa selliseid näkse ei ole just kõige tervislikumad. Siinkohal tulevad appi tulevad ikka kikerherned. Need universaalsed kikerherned, millest saab teha nii magusaid kui soolaseid toite. Seekord siis oliiviõli ja vürtsidega ahju ja mõnusad näksid on olemas, mida krõbistada. Vabalt võib neid lisada ka näiteks salati või pastatoidu sisse, annavad mõnusa lisa. 

1 purk kikerherneid
1-2 spl kvaliteetset oliiviõli (ISUL orgaaniline oliiviõli)
näpuotsaga soola
Adzika vürtsisegu, cayenni piprt, vürtsküümneid, tsillit jms. meeldivat

Nõruta kikerherned sõelal ja loputa korralikult läbi. Kuivata võimalikult hästi pabersalvrätiga ja aseta küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Nirista peale õli ja nöpuotsaga soola ning sega läbi. Küpseta eelkuumutatud ahjus, 190 kraadi juures, 20 minutit. Võta välja ja alles siis maitsesta vürtsidega. Kui maitseaineid varem lisada võivad need kõrbema minna ja oma maitse kaotada. Mina jagasin portsjoni pooleks ja maitsestasin adzika ning vürtsköömetega. Soovitav süüa koheselt, sest siis on nad kõige maitsvamad ja krõbedamad. 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi