Toortatra-datli-maapähklikreem


400 g kookospiima (Loodusvägi Mahe kookospiim)
150 g datleid
100 g maapähklivõid
70 g tootatra peentangu (Loodusvägi Mahe toortatra peentang)
1-2 hästi küpset banaani

See magustoit vajab veidi eeltöötlemist. Kõigepealt tuleks leotada üleöö tartatangu ja teises kausis datleid. Datlitele piisab ka veidi lühemast ajast, eriti kui kasutad sooja vett. 

Kõigepealt tuleks valmis teha datli-maapähklikreem. Kurna datlid ja aseta kannmikerisse koos 80 g kookospiima paksema osaga. Selleks, et see osa ilusti eralduks oleks vaja kookospiima hoida mõned tunnid külmkapis ja ettevaatlikult käsitleda, et ei seguneks. Töötle segu veidi aega ja lisa seejärel juurde maapähklivõi. Kui segu on liiga paks, lisa juurde 2-3 spl kookospiima vedelikku. Seejärel töötle senikaua kuni kõik on ühtlane ja aseta külmkappi oma järge ootama. Kreem peaks jääma selline, et lusika pealt maha ei voola. 

Seejärel on toortatrakreemi kord. Kurna ja loputa korralikult tatratang. Aseta kannmikserisse koos kookospiima ülejäänud paksema osa (u.100 g) ja esialgu ühe banaaniga. Töötle, kuni kreem on ühtlane ja tangu tekstuuri enam tunda ei ole. Lisa vahepeal juurde paar supilusikat kookospiima vedelikku. Maitse ei tohiks jääda väga magus, sest datlikreem on seda juba niigi aga kui soovid, siis lisa veel üks väike banaan. 

Aseta kreemid kihiti magustoidu kaussidesse. Alusta õhukesest kihist datlikreemist, selle peale lisa veidi värskeid marju ja seejärel veidi paksem kiht tatrakreemi. Seejärel uuesti kiht datlikreemi ja tatrakreemi ning peale kaunistuseks veel marju, seemneid jm meelepärast. 

Kogus 3-4 magustoitu ja varuga datlikreemi, mida valmistamise käigus maitsta :-)

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi