Tofupallid spinatiga

Mulle väga meeldivad erinevad soolased näksid aga poest saadavad lihapallid ja muu selline ei ole mul just esmane valik. Eelistan teha ikka ise ja pigem kergematest koostisosadest. Tänane snäkipostitus tuli tegelikult inspireerituna Meisterkoka saatest aga muutus kiiresti hoopis teiseks asjaks. Esialgse plaani teen ka millalgi teoks, eks näis, mis sellest välja tuleb :-) 

1 pk maitsestamata tofut (Loodusvägi)
2 peotäit spinatit (u.30-35 lehte)
3 spl maitsepärmi
2 tl küüslugupulbrit
2 tl ürdisegu
1 tl Himalaya soola
3 spl kikerhernejahu
3 spl kikerhernejahu + 3 spl vett
1 tl jahvatatud chia seemneid

Kõigeapealt teeme valmis vegan riccotta, kui seda võib nii kutsuda aga välimuselt ja ka maitselt on sarnane küll. Nõruta tofu korralikult ja tükelda blenderisse, lisa spinat. Blenderda kuni spinatilehed on purustatud ja tofu jääb teraline, nagu riccotta kohupiim.  Tuleb olla ettevaatlik, et pastaks ei muutuks. Lisa kõik ülejäänud koostisosad peale kikerhernejahu, vee ja chia seemnete. Sega korralikult läbi. Maitseb nii hea, et minul kulusid küll "maitsmiseks" mõned head lusikatäied :-)
See segu sobib ideaalselt ka lihtsalt lisandiks või näiteks piruka sisse aga mina valisin seekord võimaluse vormida sellest kenad pallikesed ja küpsetada neid ahjus.  Selleks lisasin segule 3 spl kikerhernejahu ja segasin korralikult läbi. Kõrval segasin väikeses kausis teised 3 spl kikerhernejahu ja 3 spl vett, segasin korralikult kahvliga, et ei tekiks tükke ja lisasin juurde 1 tl jahvatatud chia seemneid. See segu peaks asendama muna ning tulema pasta taoline. Sega see korralikult tofu riccotta sisse ning kui tundub, et ei seo korralikult siis sega eraldi kausis veel 1/3 eelmisest kogusest ja lisa juurde. Sellest peaks küll piisama. 
Tofu "tainas" ei ole eriti kapriisne ning seda saab väga hästi käte vahel vormida. Vormi parajad pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit. 
Eriti hästi sobib tofupallide kõrvale kergelt vürtsikas tomati salsa. Ise tehtud on muidugi kõige parem aga kui parasjagu ei ole aega või tahtmist seda ise teha, siis soovitan I Love Eco kergelt vürtsikat tomatikastet. Suurepärane kooslus :-)
 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi