Tofu-kikerherne täidisega suvikõrvits

Suvikõrvits on aegumatu lemmik. Tofu on mind üldiselt üsnagi külmaks jätnud aga uutele toiduainetele tuleb lihtsalt rohkem võimalusi anda kui 1-2 korda. Võibolla ei ole ma lihtsalt head tofut varem saanud.. Kuna ma siin suhteliselt hiljuti avastasin enda jaoks Loodusvägi toorbatoonid, mis minu meelest ületavad pikalt teisi samalaadseid, mis poes saadaval on, siis mõtlesin et on aeg ka sama firma tofuga katsetada. Ja täitsa maitsev on. Niiet ilmselt hakkab siin aegajalt veel tofuga retsepte tulema :) 
Veel paar sõna tofust - mina valin sojatooteid tegelikult väga hoolikalt kuna soja on üks neist toiduainetest, mida maailmas kasvatatakse laialdaselt ka GMO-na. Sellepärast loen ma alati korralikult pakendit ja valin ikka tavaliselt selle toote, kus on peal vähemalt EL mahetoote märk. Ka sellepärast valisin ma Loodusvägi tofu ja minu arvates on parem ikka see, mida lähemal toodetakse.
Soja on üldsegi selline toiduaine, mida päris igapäev ei ole vaja ka tarbida. Tegelikult on see peaaegu kõigega nii. Vaheldus on hea ja mitmekesine toidulaud on oluline! Ja ükski hea asi ei pruugi heaks jääda, kui sellega liialdada. 

Suvikõrvits
1 keskmine suvikõrvits
150 g Loodusvägi maitsestamata tofut
1/2 porrut
100 g aurutatud kikerherneid
2 spl tamari kastet
Adzika maitseainesegu
kookosrasva
oliiviõli
maitsepärmi

Poolita suvikõrvits. Lõika mõlemale poolele noaga ruudud, eemalda sisu lusika abiga ja pane kõrvale. Nirista suvikõrvitsa lootsikutele oliiviõli ja näpuotsaga soola ning pane 175 kraadisesse ahju 20 minutiks küpsema. Samal ajal kuumuta natuke kookosrasva ja lisa juurde tofu kuubikud. Lisa kohe järgi ka poolikud porru rõngad ning poole suvikõrvitsa sisu. Maitsesta Adzika seguga ning kalla juurde tamari kaste. Kuna tamari kaste on ise juba päris soola siis soola  ei ole vaja juurde lisada. Prae kõik korralikult läbi ning lisa siis ka kikerherned. 
Aseta segu suvikõrvitsa poolikute sisse, raputa peale maitsepärmi ja küpseta ahjus veel umbes 10 min. Mina raputasin ka enne sööma hakkamist veel natuke maitsepärmi lisaks. 
Serveeri mõne meelepärase kastmega. Mina tegin kõrvale kurkumiga maitsestatud taimse kastme mandlitest. 


Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi