Suvikõrvitsa lasanje

Köögiviljadest pakatav lasanje. Okei, lasanje kui selline on originaalis muidugi hoopis teistsugune aga igapäevaseks söömiseks soovitan pigem seda. Palju vöökohasõbralikum ;-) 
Proovisin ära ka ühe mitmest Loodusvägi uuest mahedast tomatikastmest. No sobib siia imeliselt! See kaste oli tegelikult külmana ja otse purgist ka väga maitsev. Aga eriti meeldib mulle muidugi selle puhas koostis. Võin vist julgelt öelda, et nii heade koostisosadega tomatikastet tavapoodides naljalt ei leia. 

1 suvikõrvits
350 g Mahe Bolognese kaste (Loodusvägi)
200 g kalkuni hakkliha
400 g punaseid ube 
3-4 tk Mozarella juustu palli (Mozarella kirsid)
Himaalaja soola

 

Lõika suvikõrvits pooleks ja seejärel pikkupidi õhukesteks viiludeks. Aseta viilud sõelale nõrguma ja iga kihi vahele natukene soola. Nõruta vähemalt tunnike. Samal ajal prae pannil hakkliha. Kui hakkliha on ilusti läbi küpsenud siis lisa juurde Bolognese kaste ja kuumuta. Kõige viimasena lisa juurde korralikult loputatud ja nõrutatud oad ning tõsta pliidilt ära.
Pühi viiludelt köögipaberiga ära sool ja tekkinud vesi. Lao vormi põhja üks kiht suvikõrvitsa viile ja seejärel laota peale kiht hakklihasegu. Mõlemat kihti peaks saama kolm. Kõige peale jäta õhuke kiht hakklihasegu ning selle peale viilutatud mozarella pallid. 
Küpseta eelsoojendatud ahjus u. 200 kraadi juures 30 min. Suvikõrvits küpseb kiiresti!

Kogused on võetud väikese 20 x 11 cm vormi kohta.

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi