šokolaadi-läätsekeeks

Ära lase koostisosadest ennast petta, tegemist on maitsva šokolaadise ja magusa keeksiga :-) Kaunviljad on äärmiselt tervislikud ja ma ei jõua vist ära korrutada kui palju häid asju neist valmistada saab. Ja tegelikult on kaunviljad väga head asendamaks aegajalt jahutooteid. Nad sisaldavad suurelt osalt samu vitamiine ja mineraalaineid, mis täisteratootedki aga rohkem aeglaseid süsivesikuid ja kiudaineid ning on loomult ju ka gluteenivabad. 

200 g punaseid läätsi (Loodusvägi)
100 ml külmpressi kookosõli (Loodusvägi)
100 g tumedat šokolaadi (85%) 
2 muna
3 spl toorroosuhkurt
1 tl küpsetuspulbrit 
1 vaniljekaun
20 g toorkakaod (kasuta siis, kui šokolaadis on kakao sisaldus alla 85%)

 

Mõõda potti 600 ml vett ja lase keema. Lisa juurde läätsed ja keeda senikaua kuni vesi on ära aurustunud. Selle aja peale peaksid läätsed olema ka valmis. Jahuta!
Samal ajal murra šokolaad tükkideks ja sulata koos kookosõliga (vaja on 100 ml õli vedelal kujul). Kui läätsed on enamväheam jahtunud, siis aseta kõik koostisosad kannmikserisse ja lase sellel senikaua töötada kuni segu on ühtlane. Vahepeal võid masina seisma panna, ääred spaatliga puhtaks kraapida ja siis uuesti mikserdada
Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Vooderda leivavorm küpsetuspaberiga ning kalla taigen vormi, sega ühtlaseks  ning küpseta 45 minutit kuni tund. Katsu valmidust puutikuga. Keeksi alumine osa võib jääda veidi niiskem kuid rohkem kui pool pealmisest poolest peaks jätma tiku puhtaks. 

Maitseb väga hea täitsa niisamagi aga kui peale lisada veel maapähklit ja puuvilju või marju, siis on kohe eriti toitev suutäis!


 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi