Särtsakas kapsasalat

Selles Coleslaw salatis on majoneesi asemel hoopis äädikas ja oliiviõli. Tõsi, mis see paar lusikatäit majoneesi ikka kogu salati peale teeb aga mina olen viimasel ajal selle variandi peale üle läinud. Minu meelest ideaalne suvine salat. Salatimenüü võiks ka vahedusrikas olla, kaua sa ikka salat-tomat-kurk varianti süüa jaksad ;-) Ja nende imeheade tofupallide retsepti leiab paar postitust tagasi. 

pool punasest kapsast (u. 500g)
3 suuremat porgandit
1 suurem punane sibul
2 spl naturaalset õunaäädikat
3 spl kvaliteetset neitsi-oliiviõli (ISUL)
1 tl Himalaya soola
1/2 tl pipart
1 tl vahtrasiirupit

Riivi kapsas ja porgand suure riiviga. Tükelda sibul pisikesteks tükkideks ja sega juurde. Lisa äädikas, õli ja maitseained. Võimalusel tee salat kaanega kaussi siis saad selle korralikult segamini raputada ja kapsa mahalad tulevad ka välja. Õunaäädikas vali pastöriseerimata variant. See õunaäädikas, mis poelettidel tavalise äädika kõrval on ei anna seda maitset, mis vaja. Maitseained võid muuta vastavalt oma maitsele. Minu jaoks on just nii ideaalne. 

 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi