Röstitud peedi ja feta salat

Peedi ja fetajuustu maitsed sobivad minu meelest nii hästi kokku. Kui lisada veel magushapukas kaste ning krõmpsuvad kreeka pähklid, siis ei saagi sellest tulla midagi muud kui head :-)

Kogus ühele:
20 g spinatit
üks keskmine peet
1/2 väiksemat punast sibulat (u. 30g)
fetajuustu kuubikuid
4-5 kreeka pähklit
1 spl oliiviõli + u.1 spl peedi röstimiseks
1 tl sidrunimahla
1 tl mett
soola, pipart, köömneid

Kõigepealt lõika toores peet kuubikuteks ning sega oliiviõli, soola ja köömetega. Kellele köömned ei meeldi, see võib piirduda kas lihtsalt soolaga või lisada näiteks kuivatatud tüümiani. Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja rösti peedi kuubikuid ahjuplaadil u. 40 min, kuni muutuvad pehmeks. 

Seejärel valmista kaste. Selleks sega 1 spl oliiviõli ja 1 tl mett ning pigista sisse 1 tl jagu sidrunimahla. 

Kui peet on valmis, siis lase sellel veidike jahtuda. Kausi põhja pane u. 20 g spinatit, poolikud sibularõngad ning pool oliiviõlikastmest. Sega läbi ning selle peale aseta peedikuubikud, fetajuustu kuubikud ja purustatud kreekapähklid. Peale nirista ülejäänud kaste. 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi