Peedi-ingveri püreesupp

Millegipärast on nii, et kui väljas kraadid langevad siis minul tekib kohe isu sooja ja mõnusa supi järele. Ja isudele tuleb järgi anda, eriti sellistele tervislikele :-)

Kogus 2-le:
1 keskmine sibul
2 suuremat küüslaugu küünt
1-2 cm jupp ingverit (oleneb kui suur ingveri sõber oled)
2 keskmist peeti
2 spl kookosrasva
500 ml köögiviljapuljongit
100 ml kreemist kookospiima
Himalaya soola, värsket musta pipart

Kuumuta potipõhjas kookosrasv ja lisa hulka hakitud sibul, küüslauk, tükeldatud ingver ja toored peedikuubikud. Kuumuta pidevalt segades kuni sibul muutub läbipaistvaks ja lisa puljong. (Ettevaatust poe puljongikuubikutega, sisaldavad maitsetugevdajat ning erinevaid aineid, mida võiks teadlikult vältida.) Hauta kaane all u. 30 min kuni peedikuubikud on pehmed. Püreesta saumikseriga otse potis kuni supp on ühtlane ja tükke ei ole. Lisa kookospiim ja kuumuta veel korraks läbi. Seejärel lisa maitseained. Kes soovib veel eriti mõnusat ingveri maitset võib lõpus seda pisut juurde riivida. 
Kaunista idude, erinevate seemnete või värskete salatiletedega. Sobib imeliselt redise idude, seesamiseemnete ning ruccola lehtedega. 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi