Pähklileib

 

400 g mandleid
320 g india pähkleid
3 muna
2 tl soodat
0,5 spl õunaäädikat
1tl Himalaya soola
120 ml maitsestamata jogurtit
120 ml toor-õunamahla
taluvõid või kookosrasva

 

Purusta kombainis või piisavalt võimsas blenderis mandlid ja pähklid, koos soola ja soodaga, peaaegu jahuks. Lisa õunaäädikas, õunamahl, jogurt ja munad. Sega korralikult, et munakollased ei jääks kokku ning seguneks ühtlaselt. 

Määri leivavorm taluvõi või kookosrasvaga, kalla taigen vormi. Küpseta 150-175 kraadi juures umbes tund. Võid noaotsaga proovida juba 50 minuti juures. Kui nuga jääb puhtaks, on leib valmis.

 

Eriti hästi maitseb koos värske hummuse, pesto või lihtsalt avokaadoga.

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi