Maasika-rabarberi sorbett

Viimane karp maasikaid ja rabarberid sügavkülmast, mis veel eelmisest aastast alles, said lõpuks sorbetiks. Olidki teised kauaks jäänud. Nüüd on sügavkülm jälle vaba ja ootab juba selle aasta uusi ja värkseid saadusi. Sorbett tuli aga selline mõnus hapukas ja jahutav vahepala tänasesse äärmiselt mõnusasse sooja päeva :-)

200 g sügavkülmutatud maasikaid
150 g sügavkülmutatud rabarberitükke
1/2 sidruni mahl
2 spl agaavisiirupit
2 spl vett
1 tl jahvatatud chia seemneid

Aseta kõik koostisosad blenderisse ja blenderda kuni segu on ilusti ühtlane ja tükke ei ole. Minu Stollari blender sai väga hästi hakkama otse sügavkülmast võetud marjadega. Kui sul on väheke nõrgem masin, siis tuleks pisut oodata kui koostisosad on natuke pehmemakas muutunud, sest iga blender neid purustada ei suuda. Küll ma juba tean, olen niimodi kaks nõrgemat masinat ära hävitanud :-)
Kui sorbett valmis võid seda kohe nautima hakata või siis umbes tunnikeseks sügavkülma tahenema panna, et pärast ilusad pallikesed serveerida. 
 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi