Maapähklivõi pannkoogid

Täna hommikused pannkoogid tulid täiesti universaalsed. Sobivad nii magusana kui soolaselt nautimiseks. Kuna kookide sisse ei läinud teragi suhkurt ega tilkagi muud magusainet, siis nautisin neid julgelt mee ja mustkatega. Nii head olid! Eriti mõnusad olid need maapähkli tükid, mis hamba alla jäid.Soolasena sobiksid nad hästi näiteks kreeka jogurti, lõhe ja spinatiga. Aga see on juba igaühe enda fantaasia, mis sinna kõrvale lisada :-)

14-15 tk pisikest kohevat kooki
90 g kikerherne jahu
2 muna 
1/2 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
50 g crunchy maapähklivõid (u. 2 spl kuhjaga)
100 ml kookospiima (Loodusvägi)
Extra Virgin kookosrasva (Loodusvägi) praadimiseks

 

Pane kõik koostisosad, va kookosrasv, kaussi ja sega mikseriga ühtlaseks. Kuumuta pannil keskmise kuumuseni kookosrasv ja keera kuumus madalamaks. Üks supilusikatäis tainast on täpselt paras ühe koogi portsjon. Prae mõlemalt poolt kergelt pruunikaks. 

Soolase toidu puhul võib kookospiima veidikene veega lahjendada, sest tundlikuma maitsega inimesed võivad pisut kookose maitset tunda. 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi