Lillkapsa ampsud

 

1 kg lillkapsas
3-4 muna
soola, pipart
2 spl riivitud juustu
kookosrasva praadimiseks

 

Purusta lillkapsa õisikud köögikombainis või riivi jämedama riiviga. Sega sisse 3 suuremat või 4 väiksemat muna ja maitseained. Soovi korral lisa natuke riivitud juustu, kuid ära sellega liialda. Kaks supilusikatäit on täiesti piisav. 

Ära lase segul eriti kaua seista, muutub vesiseks. Vormi lillkapsasegust supilusikaga paraja suurusega pätsikesed ja vajadusel suru üleliigne vesi välja. Kuumuta pannil veidi kookosrasva ning prae kuni mõlemalt poolt kergelt pruunikad. 

Antud kogustest saab päris suure taldrikutäie pätsikesi. 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi