Lehtkapsa krõpsud

Kõht on endiselt jõulutoitudest punnis aga aastavahetuse pidustused on alles ees? Jätame seedimisele rasked liha ja kartulid seljataha ning paneme aastavahetuse lauale midagi kergemat. Suupisteks võiksid olla näiteks ühed mõnusad krõbedad lehtkapsast valmistatud krõpsud. Veel üks viis kuidas rohkem lehti süüa :-)

1 lehtkapsas
2 spl neitsioliiviõli (ISUL)
Himalaya soola
maitsepärmi

 

Loputa lehtkapsa lehed üle ja kuivata paberiga korralikult. Kui kapsas jääb veega kokku ei taha ta väga hästi krõbedaks muutuda. Rebi lehed parajateks tükkideks ning eemalda keskmine suurem roots, see jääb liiga puine. Aseta tükeldatud lehed kaussi ja lisa oliiviõli. Sega korralikult kätega läbi.

Seejärel aseta lehed küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja vaata, et nad ei kattuks. Küpseta 150 kraadi juures, kuni nad hakkavad pruunistuma. Võta ahjust ja lisa alles siis sobivad maitseained, et need küpsemise ajal ahjus kõrbema ei hakkaks ja maitset ei muudaks. Mul kulus krõpsude valmimiseks u. 15 min. Kõik oleneb ahjust, ka neid on võimalik kergesti üle küpsetada.

Jahuta ja säilita kinnises purgis. 

Ettevaatust! Valmista igaksjuhuks mitu lehtkapsast ette, need krõpsud kaovad laualt väga kiiresti! :-)

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi