Küüslaugused sinikarbid

Verivorsti, hapukapsa ja piparkookide vahele ka midagi kerget, lõunamaist ja küüslaugust! Kuna ma olen hetkel, enne kiiret uut aastat ning pidustusterohket vana lõppu, patareisid laadimas veidi lõunapool, siis siit tuleb midagi hoopis teisest tahust. Päris ausalt, tegin esimest korda ise sinikarpe ja olen neist lummatud. Ikka ja jälle.. Eestis paraku ei jõua nad lihtsalt väga tihti toidulauale. Põhjamaa inimesele kohaselt lisasin ka mina seekord juurde erinevaid tuttavaid lisandeid. Küüslauku ja juustu, loomulikult :-)

360 g poolikuid sinikarpe
6 küüslaugu küünt 
70 g riivitud Gouda juustu
6 g võid (82%)
soola, pipart

Sulata pannil või ja lisa juurde hakitud küüslauk, kuumuta pidevalt segades kuni küüslauk hakkab kergelt värvi muutma.  Eelnevalt puhastasin karbid ja asetasin ahjuplaadile ilusti üksteise kõrvale. Kui küüslaugu-või segu on valmis, siis lisasin seda noaotsaga natuke iga karbi peale. Tõseti natuke, umbes 4-5 küüslaugutükikest ühele ja siis jälle noaotsaga juustu ja ahju. Küpsetasin ahjus, 180 kraadi juures umbes 20-25 minutit ja valmis.

Mina sõin kõrvale veel suure taldrkutäie kohalikust toorainest salatit ja õhtusöök oligi tehtud. Päris üksi ei suutnud ma muidug kõiki karpe ka nahka pista. Kui sul on kõrval veel üks mereandide armastaja siis piisab sellest kogusest kahele küllaga. Kokku oli mul 32 poolikut karpi, seega eelroaks ning kergeks maitseelamuseks sobib see kogus vast 5-6 inimesle. 

 ¡Buen provecho!

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi