Köögiviljapitsa kikerherne põhjal

Tavaliselt teen ma eelmisel õhtul või vähemalt hommikul ära mingisugusegi söögiplaani aga tänane õhtusöök - kikerherne põhjal pitsa, tuli küll spontaanselt. Eks päris palju mängis rolli ka see, et need pitsad valmivad kiiresti ning neid on üsna lihtne valmistada. Esialgne plaan oli hoopis üks teine põnev roog aga see lükkub siis järelikult homsesse, kui on veidi rohkem aega ettevalmistada ja kokku vormida :-)

Pitsapõhi
1 purk kikerherneid
1 muna
1 spl oliiviõli (ISUL orgaaniline oliiviõli)
1 spl sobivat jahu (kikerherne jahu)
soola-pipart

Pitsakate
4-6 spl naturaalset tomatipastat
2 tl Adzika kastet
1 tomat
10 õhukest viilu suvikõrvitsat
1 väiksem punane sibul
1 hapukurk
2 spl riivitud juustu
mõned spinatilehed

Mina tegin antud kogusestest kaks väikest, umbes 20-22 cm suurust pitsat. Kõigepealt nõrutasin ja loputasin korrlikult kikerherned. Seejärel lisasin juurde kõik koostisosad ja purustasin saumikseriga ühtlaseks seguks. Vormisin spaatliga ahjuplaadile ühtlase paksusega ümmargused pitsapõhjad. Põhjade sisse läks ka natuke oliiviõli, seega ei tohiks nad küpsetuspaberi külge kinni jääda kuid igaksjuhuks määrisin paberi kergelt kookosrasvaga. Küpsetasin põhjasid 12-15 min, 175 kraadi juures. Ahi peaks olema eelsoojendatud. 
Katteks segasin tomatipasta Adzika kastmega. Viilutasin tomati ja hapukurgi õhukesteks viiludeks. Jagasin need vaheldusmisi suvikõrvitsaga põhjale. Peale veel punase sibula rõngad ja natuke riivjuustu. Täpselt paraja koguse, et annaks maitset mitte ei mataks neid juustu alla. Küpsetasin veel 10 minutit. Peale ahjust võtmist lisasin peale ka mõned spinatilehed. 
Kõik läks kokku umbes 30 minutit ja kaks pitsat oligi valmis. 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi