Kakaohummus

Magus hummus, no miks ka mitte! Väga maitsev, väga toitev ja toitainerikas. Võta näiteks üks õun või üks pirn, määri peale mõnuga kreemi ja puista näpuotsaga seemneid või mandlilaaste. Ideaalne maiasmoka vahepala :-)

1 purk kikerherneid
4 datlit
1 spl kookosrasva (Loodusvägi)
2 spl kookospiima (Loodusvägi)
2 spl vahtrasiirupit
3 spl toorkakaod

Kõigepealt leota datleid umbes tund soojas vees. Kui valmis siis lõika või murra umbes neljaks ja ära leotusvedelikku kohe ära viska. Loputa ja kurna ka kikerherned. Aseta need koos kõikide teiste koostisosadega, peale kakaopulbri, piisavalt suurde kaussi. Soovitan kasutada nuimikserit, sest datlid kipuvad ennast terade külge kleepima ja kannmikseris on suhteliselt tüütu seda sealt ära nokkida. Sel juhul kasuta pigem väiksema põhjapindala ja kõrgemate äärtega kaussi, sest kogus ei ole väga suur ja niiviisi saab kiiremini ja ühtlasema kreemi. Kui kõik ühtlane siis sega juurde kakaopulber ja lisa vajadusel natuke datli leotusevedelikku. Mina lisasin kaks supilusikatäit ja sain mõnusa konsistentsi. 
Serveeri puuviljalõikudel, magusa dipikastmena või miks mitte ka näiteks saia või sepiku kattena. 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi