Hummus

 

400 grammine purk kikerherneid
2 küüslauguküünt purustatuna
3 spl tahinit
3-4 spl sidrunimahla
oliiviõli
soola, pipart

 

Kurna ja loputa kikerherned korralikult läbi. Aseta blenderisse ja püreesta koos küülauguga.

Lisa tahini, värskelt pressitud sidruni mahl, oliiviõli, sool ja pipar.  Oliiviõli lisa nii palju, et segu muutuks kreemisemaks. 

Timmi maitse endale parajaks, lisades soovi korral kõiki maitseid juurde.

Hummuse peale puista rohelist sibulat, värsket tilli vm värskeid maitseaineid. 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi