Banaani-maapähklivõi jäätis

Banaan ja maapähklivõi lihtsalt käivad koos. Täna on nad koos imelihtsas jäätises aga vahel kui ma eriti ei viitsi midagi kokkama hakata, siis määrin seda lihtsalt banaani viiludele ja söön niisama vahepalaks. Aga kui ma just eriti viitsin, siis teen nendest viiludest hoopis peaaegu Snickersi maitselisi suutäisi. Kuna mu maapähklivõi purk on veel üsnagi täis, siis võib juhtuda et see retsept jõuab ka siia :) Tegelikult meeldib mulle maapähklivõid ka ise teha, saab täpselt parajaks timmida endale aga kuna ma käisin just Soomes, siis ei saanud seda sealt ostmata jätta. Soomes on minu meelest tavapoodides nii hea valik igasuguseid orgaanilisi, naturaalseid, gluteeni- ja piimavabu ja niisama huvitavaid tooteid. Seekord valisin Green Choice Organic Beanut Butter-i ja loomulikult Crunchy. Sisaldab ainult maapähkleid ja meresoola. Need maapähklivõid, mis meie suuremates poodides on, ei saa eriti lähedalegi sellele. 

Aga nüüd selle super lihtsa ja maitsva retsepti juurde:

1 suurem sügavkülmutatud banaan
1 spl(kuhjaga) toorkakaod
2 spl naturaalset maapähklivõid
1 tl purustatud mandleid
vajadusel 1-2 spl kookospiima

Pane sügavkülmutatud banaanitükid ja kakao blenderisse ja blenderda kuni kõik on ühtlane ja  kreemine. Kui blender ei ole kõige võimsam, siis lisa 1 spl kaupa kookospiima, et banaani tükid ilusti jäätiseks saaks muutuda. Kui kõik on ühtlaselt segunenud siis sega sisse 1 spl maapähklivõid ja serveeri. Kui jäätis juba kausikestes siis lisa kõige peale veel 1 spl maapähklivõid. Muidugi võid ka kuhugi vahepeale natuke seda lisada. Kõige peale raputa veidi purustatud mandleid. 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi