Banaani-kakao smuutikauss

Hommikusöök, kui magustoit! Paras ports süsivesikuid, et oleks energiat ja peotäis rohelist, mis annab erinevaid vitamiine ja mineraalaineid. Lusikatäis antioksüdante ning häid rasvu ja valku. Lisaks on see väga maitsev ja vajad ainult mõnda minutit, et valmistada. Lihtsad asjad on need kõige paremad :-)

1 suurem banaan
peotäis spinatit
1 tl chia seemneid + 1 tl peale raputamiseks
1 tl (kuhjaga) toorkakaod 
50 ml kreemist kookospiima
granaatõunaseemneid, kookoshelbeid vms mõnusat

 

Väike ettevalmistus tuleb teha juba tegelikult eelmine õhtu. Pane banaan sügakülma - võid selle ära viilutada või ka tervena sügavkülma pista. Viilutatult on seda natuke lihtsam hommikul töötlema hakata aga tervena külmutades säilitab see koore sees oma ilusa värvuse, kui juhtub sinna kauemaks peitu jääma. Aga vali kindlasti hästi küps banaan, selline mille lõhn on mõnusalt magus ja koor on juba pruune täppe täis. Sellisena on selles palju vähem tärklist, kui toores banaanis ja on nii magus ja hea, et muud magusainet lisama ei peagi.

Niisiis hommikul - võta banaan külmikust välja ja lase sellel umbes 10 min toasoojas seista. Seejärel aseta kõik koostisosad blenderisse ja blenderda kuni kõik on ühtlane ja rohelised spinatilehed ka peidus. Lisa peale midagi värvilist ja head ja serveeri. Sellest portsust jagub ühele inimesele, duubelda portsjonid ja terve pere saab seda hommikul nautida. 

Ilus ja hea hommikusöök, teate ju küll, et kõigepealt sööme silmadega ;-)

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi